Oppilaat

 

Tämä osio on koottu oppilaita varten. Oppilaan osiosta löydät tietoa yläkouluun siirtymisestä jatko-opintoihin asti. Jos sinua kiinnostaa mitä opiskelu yläkoulussa on, osiosi on Tervetuloa yläkouluun.

Välkymmäksi opiskelijaksi osiosta löydät tietoa, kun sinua kiinnostaa oppimiseen ja opiskeluun liittyvät asiat. Osion avulla voit selvittää oman oppimistyylisi, saat vinkkejä eri aineiden opiskeluun sekä tietoa valinnaisaineiden valintaan.

Peruskoulun jälkeiseen elämään saat ohjeistusta osioista Ammatit, Minne peruskoulun jälkeen? sekä Miten yhteishaku pelaa. Ammatit osiossa on linkkivinkkejä ammatinvalintaan sekä ammatteihin liittyen. Minne peruskoulun jälkeen osiossa saat tietoa peruskoulun jälkeisistä opiskelumahdollisuuksista ja ammatinvalintaan liittyvistä kysymyksistä. Miten yhteishaku pelaa osio neuvoo sinua yhteishaussa hakemiseen sekä selvittää opiskelijaksi ottamisen valintaperusteet ammatilliseen koulutukseen sekä lukioon.

Kiinnostaako työelämä? Jos vastauksesi on kyllä, on osiosi TET - työelämään tutustumaan sekä Kesätöitä hakemaan. TET - työelämään tutustumaan osiosta saat tietoa ja vinkkejä TET -jaksolle. Kesätöitä hakemaan osio neuvoo sinua kesätyöpaikan etsimisessä, hakemuksen tekemisessä sekä työhaastatteluun liittyvissä asioissa.

Linkkivinkkejä vapaa-aikaan löydät Aktiivista vapaa-aikaa osiosta. Kansainvälisyys-osio kannattaa katsastaa, jos sinua kiinnostaa ulkomaat ja vieraat kulttuurit.