Millainen minä olen oppijana?

Meillä kaikilla on oma tapamme oppia uusia asioita ja muistaa opittua. Kun yksi muistaa helposti kuultua, toinen muistaa paremmin luettua, kolmas muistaa asian kirjoitettuaan sen itse ja neljäs ehkä keskusteltuaan siitä. Joku haluaa nähdä kokonaisuuden; toinen käsittelee asiat mieluummin pieninä palasina.

 

Miten sinä opit asiat parhaiten? Oletko

 

Auditiivinen oppija eli opit kuuntelemalla opettajan opetusta ja asioista kysymällä. Ymmärrät asiat parhaiten suullisista ohjeista.

 

Kinesteettinen oppija eli opit tekemällä, kokeilemalla, eläytymällä ja liikkumalla. Muistat asioista yleisvaikutelman. Omaat yleensä lyhyen keskittymiskyvyn.

 

Visuaalinen oppija eli opit helpoiten näkemällä ja katselemalla, malleista ja kuvista. Olet luonteeltasi huolellinen, tarkkaavainen ja harkitseva.

 

Tekstiin keskittyvä oppija eli opit keskittymällä tekstiin, teet muistiinpanoja, tutkit kaavioita ja tilastoja ja muutat ne kirjalliseen muotoon.

 

Harva meistä on puhtaasti yhtä oppijatyyppiä. Meillä on piirteitä useammasta tyylistä, mutta pyri käyttämään ja painottamaan sitä, joka sinulla on vahvin.

 

Oppimisvinkkejä: areena.yle.fi